Ръководството на „Би Ти Ви Медиа Груп" се дистанцира от поведението на водещия Росен Петров, който в неделя, от ефира на предаването „Нека говорят", изчете декларация за решението си да влезе в политическия живот.

„Ние тълкуваме случилото се като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следваме", написаха в понеделник от медията.

В следващите дни „Би Ти Ви", заедно с компанията продуцент „Дрийм Тийм Прадакшънс" АД, ще вземат решение за бъдещето на предаването „Нека говорят". Телевизията ще потърси и правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентите и водещите на предаването са се ангажирали.

Все още не е ясно какви ще бъдат последиците от действията на Росен Петров върху продуцентската къща на Евтим Милошев и Любо Нейков, тъй като договорните отношения от този тип се пазят в тайна. Въпреки това има голяма вероятност „Дрийм Тийм" да отнесат солена глоба заради това, че не са упражнили необходимия контрол.

„По отношение на публицистичните си предавания „Би Ти Ви" винаги е следвала принципите на безпристрастност и надпартийност", казаха в заключение от телевизията.