Кмет на БСП благодари на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за първа копка на ВиК мрежа в село Крапец, Община Шабла.

Този проект е един от подкрепените от правителството на ГЕРБ за община, управлявана от БСП, заяви Борисов, след като направи първата копка по проекта в село Крапец, Община Шабла.

Това е един пример, че никога не съм делял кметовете, докато съм бил премиер. Знаете, че кметът на Шабла Райна Бърдарева беше подкрепена от БСП. Победи ни на изборите и ако спазваме традициите в момента, трябва да я преследваме. Като премиер, за Шабла съм направил няколко неща", обясни Бойко Борисов пред жителите на селото.

Той посочи, че порочната практика на делене на кметовете според политическата им принадлежност се случва точно в момента.

Кметът на общината Райна Бърдарева от БСП отправи специална благодарност към Бойко Борисов, защото именно чрез неговата намеса като премиер е станало възможно обединението на жителите на 4 шабленски села - Ваклино, Езерец, Дуранкулак и Крапец.

По думите й, благодарение на това е осъществен проектът за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в общината.

Бойко Борисов бе категоричен, че ако държавата продължи по същия начин да работи с европейските средства, правителството не го очаква „нищо розово" в следващите години.

Той бе придружен от водача на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев.