Патриотичният фронт излезе с остра декларация в началото на днешното пленарно заседание заради поведението на ДПС от миналия петък. Тогава парламентът почете с решение масовото изтребление на арменци в Османската империя. Според Валери Симеонов поведението на ДПС в петък било проява на липса на морал и човечност. Той припомни трагедията на арменския народ.

Патриотът е възмутен как депутатите от движението напуснаха пленарна зала в момента, в който останалите формации почитаха паметта на жертвите с минута мълчание.

Какви сте вие, уважаеми дами и господа от ДПС, кои сте и на кой кумир се кланяте, попита Симеонов депутатите от ДПС. Кого представлявате, продължи с въпросите патриотът.

След това лидерът на НФСБ сам започна да дава отговорите, изтъквайки, че ДПС не представлява българския народ, който се характеризирал със своята човечност и състрадание. Според Валери Симеонов от ДПС не представлявали и Европа, защото Европейският парламент признал арменския геноцид.

По мнението на патриота, от ДПС не представлявали и Турция, защото Орхан Памук също заявява, че са избити 1,5 милиона арменци. Той каза още, че Реджеп Ердоган на 23 април 2014 г. поднася съболезнования на наследниците на избитите арменци. Тогава той заявява: „Искаме душите на арменците, загинали в събитията в началото на 20 век да намерят покой, а на внуците им поднасяме съболезнования".

Вие, представителите на ДПС в българския парламент, отхвърлихте дори този елементарен акт на човечност - покой за душите на жертвите и съболезнования за внуците им, заяви Валери Симеонов. Така ДПС свали окончателно своята маска и показа озъбеното дивашко лице на една антибългарска и антиевропейска организация, възмути се патриотът.

По мнението му, ДПС е мафиотска структура, съставена от феодали и обезверени крепостни, за която времето върви назад. В този подход към миналото ДПС вече се намира някъде в мрачното и кърваво Средновековие на Османската империя, коментира Симеонов.

Затова и ПФ продължавали битката за изваждане на ДПС от властта. ДПС е вредно и опасно не само за България и българския народ, подчерта той и заяви: „То е заплаха за човечеството".