БСП печели време, за да се опита да „извие ръцете" на ДПС, заяви по време на пресконференция в Русе народният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова.

Тя припомни, че в четвъртък Народното събрание трябваше да разгледа на второ четене промените в Кодекса за социално осигуряване и по-специално въвеждането на ранно пенсиониране на гражданите, полагащи трета категория труд и замразяването на стажа за пенсиониране. В крайна сметка разглеждането бе отложено за тази седмица, което Ангелова обясни с „разнобой между ДПС и БСП по въпроса".

Според Ангелова БСП печели време, за да изпълни свое основно предизборно обещание, дадено преди 7 месеца.

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов вече се изказа резервирано срещу варианта за ранно пенсиониране и предупреди, че  то ще донесе допълнителни проблеми за изтънелия бюджет на пенсионния фонд.

Светлана Ангелова напомни, че при последното посещение на министъра в Брюксел страната ни е получила предупреждение от Европейската комисия, че ако се въведе ранното пенсиониране, може да се простим с парите, поискани за заетост, квалификация и преквалификация.