В Министерството на труда и социалната политика подготвят нов закон, който цели да отдели социалните плащания от социалните услуги. Това заяви Ивайло Калфин по време на Националния съвет на партията.

АБВ ще настоява за по-голямо увеличение на парите за общини, които извършват повече социални дейности, при дебатите в Народното събрание по Бюджет 2016. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в рамките на Националния съвет на ПП АБВ, който се проведе в НДК. Във форума участваха депутати от парламентарната група на АБВ, както и участниците в надпреварата на изборите за местна власт.

Първанов е доволен от резултатите от местния вот. "АБВ постигна добър резултат на последните избори - над 40 общински кметове, над 120 кметове на населени места и над 150 общински съветници избрани с прякото ни участие", отчете председателят на АБВ Георги Първанов.

Първанов честити на избраните кметове и общински съветници и им пожела успешен мандат. Според Първанов оценката за представянето на АБВ на тези избори е положителна.

„Навсякъде поемахме съвместно ангажименти и аз съм се явявал като гарант не само на изборите, но и на управлението", допълни още председателят на АБВ.