"Държавата инвестира във високи технологии". Това уверение направи Борисов на инспекция в София Тех Парк редом с еврокомисарят по наука и иновации Карлос Моедас. Паркът ще е бъде открит следващия месец, стана ясно от думите на Борисов.

Еврокомисарят е на посещение у нас, за да връчи на властта доклада и заключенията от партньорската проверка на националната система „Наука-иновации" по инструмента PolicySupport Facility към Европейската рамкова програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020".

"Скоро София Тех Парк ще има връзка с Цариградско шосе. Над 100 милиона лева сме инвестирали", похвали се Борисов пред Моедас. "Фирмите да идват, да се развие като Бизнес парка и най-високите постижения на науката и иновациите да са там", пожела премиерът на модерния комплекс.

От видяното Моедас заключи , че хората в страната ни вярват, че иновациите са ключът към развитие. "София тех парк е пример как знанията ще се превръщат в продукт. Тук виждам нещо фантастично", остана доволен той.

Премиерът показа задоволство от друга среща, която му предстои днес. "Запазва се традицията всяка година у нас да идва председател на Съвета на ЕС, с Доналд Туск ще говорим за Сирия, бежанците", издаде Борисов.

"От Сирия нищо добро не ни очаква, войната тече с пълна сила. Ако не се намери скоро бързо решение, бежанската вълна няма да спре", опасява се той.

За предстоящия местен вот премиерът Бойко Борисов бе лаконичен. "Въобще не се меся в изборите. Няма да стане с компромати", увери той състезаващите се партии.