В кампанията, която вече шест месеца ожесточено се води срещу държавния глава, няма нищо случайно.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като бе попитан за имота му в Халкидики, около който вчера гръмна скандал след журналистическо разследване.

Показаха нотариален акт, опровергаващ Плевнелиев?
Oще...

Тази кампания според него цели държавният глава да бъде поставен в зависимост и да стане удобен държавен глава, да му бъде заглушен гласът и той послушно да изпълнява нарежданията на някой задкулисен играч. Няма да стане, категоричен бе президентът Плевнелиев.

Българският народ може да разчита на мен, че моят глас няма да бъде заглушен и аз ще продължавам да действам по съвест и спрямо това, което народът ми задава като приоритети, допълни той.

Тази кампания цели, ако държавният глава не стане послушен и удобен на задкулисието, той да бъде максимално дискредитиран, смята още президентът.

Ще дам пример на българските граждани за това как човек може да защити правата си срещу лъжите и манипулациите по правилата на правовата държава, закани се още Росен Плевнелиев.

Президентът увери, че това е първото му и единствено изявление по темата, като се надява да се разбере размерът на лъжата и манипулацията, които се извършват пред очите на цялото общество по негов адрес.

Моята къща в Гърция е закупена през 2007 година по банков път, увери още държавният глава. Той подчерта, че разполага със съответните доказателства за това, как си е купил имотът.

Още в 2007 година президентът е декларирал къщата в Гърция в данъчната си декларация. Това, което в момента се тиражира, са абсолютни лъжи, каза още държавният глава. Още веднъж той обясни, че ще защити правата си в съда.