В последния работен ден на депутатите за този сезон „кафеджиите" пред парламента значително оредяха. Доста по-плътни са обаче редиците на пазителите на реда, които са разширили периметъра на зоната за сигурност около храм паметника „Свети Александър Невски."

Засилените мерки за сигурност най-вероятно са провокирани от появилите се информации в социалните мрежи за подготвяна „невиждана блокада" на Народното събрание.
Около 30-ина души са се събрали в близост до паметника на Цар Освободител и пият сутрешното си кафе. Горе долу толкова са и гражданите в близост до Северния вход на парламента, които освиркват всеки един от влизащите.

Факт е, че протестиращите не подбират и реват мощно „у-у-у-у-у беееее" по адрес на всеки депутат, независимо от коя политическа сила е. Така под атаките на народа попаднаха „червеният" Младен Червеняков, съпартийците му Янаки Стоилов и Дора Янкова.

Освиркванията не се разминаха и на герберът Красимир Велчев, както и на депутатите от Атака.
Лиляна Павлова и Корнелия Нинова пък дойдоха заедно пеша, но протестиращите дори и не ги забелязаха.
„Страхливци, къде ще се скриете?", питаха още хората. От 8.30 часа те скандират „Оставка", „Мафия", „Мишоци", „Страхливци."

Има и трета групичка недоволни граждани, които са се позиционирали на входа за паркинга до парламента и освиркват депутатските коли.