Напусналата партията на Николай Бареков Калина Крумова заяви, че е готова да води съдебен спор за името „Евромайки", ако се наложи. Според нея "България без цензура" (ББЦ) е подала искане за регистрация на търговска марка „Евромайки", т.е. още нямат реална регистрация
Тя уточни обаче, че нейните „Евромайки" ще работят по каузата си, независимо от това как се казват.

Припомняме, вчера, след като Крумова обяви, че ще прави сдружение „Евромайки", от партията на Бареков заявиха, че това име е регистрирано от ББЦ в патентно ведомство и Крумова не може да претендира за него.

Ще се помъчим да променим отвътре нещата - от семействата, от жените, от учителките. Жените държим много неща в ръцете си, трябва да се научим да се възползваме, заяви Калина Крумова на брифинг в столицата по повод идеята й да учреди свое дружество със същото име като женската структура на ББЦ.

Не се създаваме с политическа цел и няма да станем партия, увери Крумова с цел да разсее появилите се в общественото пространство слухове.

Новите „Евромайки" вече имат и готов Управителен съвет, който е изцяло в дамски състав, като в него фигурират и други имена, идващи от ББЦ. Членовете на дружеството са категорични, ще не търсят пререкания, а диалог и дават заявка да застанат зад всичко градивно в сферите на образованието, културата, здравеопазването и образованието  независимо от това кой е на власт.

За Крумова най-забележителното в „Евромайките" е това, че подобна женска организация до момента са имали само политическите партии. Искаме да е първата българска женска организация, която сплотява и обединява, категорична е Крумова.
Стана ясно, че евромайките ще разчитат изцяло на местни инициативи и национални кампании, за които ще разкрият повече след предсрочния парламентарен вот.

Малко по-късно, на брифинг в Пловдив, Николай Бареков заяви, че "Евромайки" като идея, движение и име е измислено от него. Формацията беше създавана в продължение на 2 години, уточни бившият журналист.

Той разказа, че миналата година Крумова го е потърсила за работа в телевизията. Тогава й е било обяснено, че освен медийна, тя има възможност да продължи и политическата си дейност.

"В този момент вече работех с Даниела Колева. И първият човек, на когото бях споделил идеята си за "Евромайки", беше Даниела Колева, а вторият - Калина Крумова, изтъква Бареков.

От партията му подчертават отново, че името "Евромайки" е запазено и организацията разполага с патента за него, така че не може да се стига до подобна кражба.