"Повече от скандално" нарече  Димчо Михалевски изказването на Бойко Борисов пред земеделските производители и обвиненията към правителството "Станишев", че е трябвало да направи повече за напояването в страната.

Именно Борисов покровителства и създаде условия на Мирослав Найденов да нарежат над 20 000 тона метал от възлови напоителни полета в България, посочи водачът на листата в Бургас от Коалиция за България.

Той напомни, че правителството на ГЕРБ и министърът им на земеделието наряза не само тръбите за напояване, а посегнаха и откраднаха магистралния водопровод Силистра - Добрич и нанесоха щети на държавата за 30 милиона лева.

„Явно Борисов разчита, че народът не помни. Аз директно му обръщам внимание да не говори глупости и да си признае пред българския народ какви престъпления е направил", заяви Михалевски.

"ГЕРБ са толкова нагли. Да режеш помпените станции на България и накрая да обвиниш правителството на Станишев, че не се е грижило за напояването, това е наглост на n-та степен", коментира още той.

"Не може така цинично да обясняват, че щели да върнат акциза за земеделските производители, защото чак сега дошла нотификацията от Европейската комисия. Напомням, че през пролетта на миналата година беше нотифицирана помощта за облекчаване на акциза за земеделските производители. Ние няколко пъти питахме защо акцизът го няма в Бюджет 2013. Аз лично имах питане към бившия вече финансов министър Симеон Дянков и той ми отговори, че нямат пари за земеделските производители, а сега Бойко Борисов и Десислава Танева обясняват как щели да дадат акциза на земеделските производители", каза още той.

Михалевски напомни, че ГЕРБ няма никаква заслуга за повишаването на директните плащания за единица площ. Това е заложено още в Договора за присъединяване на България към ЕС.

„ГЕРБ в момента обещават всичко, което не направиха. Обещават, че ще върнат швейцарското правило, нищо подобно няма да се случи. Говорят, че ще се погрижат за угнетените хора, а кой угнети хората през последните години и ги смаза със замразяването на доходите", категоричен е Михалевски.

"Бойко Борисов и неговото правителство нищо не направиха за земеделските производители, а напротив, усложниха нещата в българското земеделие и да бъдат така добри да си признаят истината, а не да приписват грехове на другите партии и да се хвалят с неща, които те не са свършили", коментира той.

"Борисов обвинява тройната коалиция за "Цанков камък" , при положение, че "Цанков камък" е стартиран от правителството на НДСВ, в което той беше главен секретар на МВР. Считаме, че този проект е важен, защото той е част от енергийната система на България за върхова електроенергия и е изключително полезен ", изтъкна още Димчо Михалевски.

"ГЕРБ трябва да разберат, че българският народ не ги иска и нито с купуване на гласове, нито със заплахи към българските граждани ще постигнат нещо. Те продължават заплахите. Зам. -кметът на Ахтопол плашеше хората да не идват на среща с мен, обикаляше кварталите в общината да обяснява, че който работи в общината ще бъде уволнен. Направиха всичко възможно, за да заплашат и Мишо Шамара. ГЕРБ продължава с пълна сила да има самочувствието, че има пари, че може да уплаши хората, че може да купи хората. ГЕРБ е вреден за България и на 12 май трябва да бъде изчистен и колкото повече хора го разберат, толкова по-добре", добави той.