Полицаи поемат охраната на всичките близо 12 000 избирателни секции за утрешния вот, като тази охрана ще продължи до края на изборния процес, обяви директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

Във всяка една областна дирекция има създаден щаб, съвместно с окръжна прокуратура и с териториалното звено на ДАНС за отработване на всички сигнали на 24-часов режим. Също така във всяко районно управление на територията на всяка областна дирекция има работни групи, които ще реагират на място при получаване на всякакъв сигнал, касаещ изборния ден, уточни Христо Терзийски.

Звената за издаване на лични документи ще работят утре от 8.00 до 18.00 часа, допълни директорът на Националната полиция.

Така че да бъдат обслужени всички граждани, които по един или друг начин са загубили или унищожили своите лични документи. Ще бъдат приемани и таксите за издаването на личните документи на място,а издаването на удостоверение за гласуване ще бъде напълно безплатно, така че всеки гражданин, който по една или друга причина няма личен документ, с който да упражни своето право на глас, да бъде своевременно обслужен и да се даде възможност да гласува, коментира директорът на Националната полиция.