НДСВ се освободи от стреса и набра енергия от местните избори през 2011 година. В резултат на това НДСВ ще се готви за самостоятелно участие на следващите парламентарни избори.

Това заяви лидерът на партията Христина Христова в словото си пред делегатите на шестия конгрес, които след тайно гласуване ще определят новия лидер на партията.

Ново лице за лидер на НДВС иска Милен Велчев
Още...

Христова подчерта, че въпреки, че Меглена Кунева се е явила самостоятелно на президентските избори, те не са затворили вратите за нея, както и за други партии с подобни ценности.

НДСВ трябва да остане в центъра на политическото пространство, защото всичко сочи към това, че все повече ще идва времето на коалициите, макар че една партия сатанизира коалиционната форма на управление, заяви още Христова.

Тя подчерта, че основната задача пред тях е да покажат на хората, че са разбрали грешките си и да си върнат тяхното доверие, че могат да извадят България от кризата.

По думите на лидера на НДСВ в момента страната ни се намира в сложна обстановка, настъпило е време на много неясноти, свързани с дясното политическо пространство.

ГЕРБ закрива работни места, чупим рекорд след рекорд по отношение увеличение на безработицата, управлението мисли само в магистрали и милиарди, а не обръща внимание на младите хора, коментира Христова.

Тя подчерта, че се е стигнало до ситуацията "ако не си с управляващите, си вън от играта".

По думите й последните три години са били една черна дупка, надути приказки и популизъм. Политическото шоу е забавно отстрани, но е трагично погледнато отвътре, заяви Христова и добави: „Дошло е време, в което хората искат само работа, работа, нормалност".

Христова изтъкна, че една партия е силна, когато има силни структури.

Тя подчерта и съвета на бившия лидер на НДСВ Сакскобургготски, че сега повече от всякога партията се нуждае от единност.

Няма време, дните се точат, месеците бързат, а годините летят. Напред колеги, с гордо вдигната глава. Има за какво, призова съпартийците си Христова.

Не мога да ви обещая нищо друго, освен труд, пот и сълзи от успеха, заключи Христова.

Междувременно стана ясно, че гласуването за нов лидер на партията ще приключи към 19:30 - 20:00 часа, като резултатите ще бъдат обработени едва към 23:00 часа тази вечер, когато ще стане ясно кой е новият председател на НДСВ.