Народните избраници се заеха сериозно с обсъждането и приемането на член по член от новия Изборен кодекс.
Кодексът на "Манолова" обсеби депутатите и веднага след като отхвърлиха внесения от опозицията пореден вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, те започнаха разглеждането на чисто новите изборни правила.

Депутатът от БСП Янаки Стоилов обаче предложи работният ден на депутатите да продължи не до 14.00, както е по програма, а отново до 19.00 часа.

Припомняме, че днешната сряда е третият работен ден, в който се разглежда новия Изборен кодекс, след като народните избраници дебатираха и в понеделник, и във вторник.

С 86 гласа "За" парламентът взе решение да остане на работа до 19.00 часа и днес. Против допълнителната работа бяха 13 депутати, а трима се въздържаха. С удълженото си работно време отпаднаха предварително насрочените заседания на парламентарните комисии.
Още вчера Манолова даде да се разбере, че новият кодекс е в „цайтнот" и може да не стигне времето за обнародването му.

Управляващите почти са приели „съдбата", че кодексът ще бъде ударен с президентско вето и ще им трябва допълнително време за прегласуване.
Междувременно народните представители приеха и предложението за това районните кметове да се избират, а не да се назначават, както до сега. Предложението е на самата комисия, която цяла седмица посвети на приемането на новия Изборен кодекс.