Румен Овчаров очаква подкерпа от американския посланик Уорлик, след като и той стана герой на „Уикилийкс".

Пред вестник Овчаров заявява, че очаква посланика на „Леге 10", където се намира градската организация на БСП, за да получи подкрепата, която Уорлик даде в парламента на премиера Борисов.
Припомняме, денс след като бяха публикувани US доклади за Борисов, първият дипломат на САЩ у нас даде брифинг в НС, на който подчерта, че САЩ ценят Борисов, кабинета и страната ни.

Днес на пресконференция на „Позитано" 20 Овчаров смени адреса, на който чака посланика. Уорлик трябва да стои долу на „Позитано" и да подкрепи мен, Станишев и Тройната коалиция, заяви бившият енергиен министър.

Той бе категоричен, че именно по времето на Тройната коалиция е дадена най-сериозната подкрепа за американските нивестиции у нас. Едно са прегръдките, друго е реалната работа.

„Кой е Бойко Борисов", попита той и сам си отговори, че Бойко Борисов е премиер, който подкрепя една руска компания за горива.

Овчаров коментира още, че „ако се освободим от психоаналитичната част на грамите, което не е най-силната част на посланик Байърли", той може да е доволен от написаното за него, тъй като пише, че в министерство на икономиката няма корупция, а самият посланик Байърли оценява положително сключените договори с „Газпром."

Не мога да разбера 20 години след Студената война какво не могат да разделят САЩ и Русия и то в България, посочи Овчаров.

Лидерът на червените Сергей Станишев не е изненадан от написаното в Уикилийкс за Борисов. „Много смешна е реакцията на премиера Бойко Борисов", заяви той и допълни, че българският министър-председател реагирал смутено, заявявайки че не чете Уикилийкс, а веднага след като се появили грамите за него, говорил с посланик Джеймс Уорлик.

Според Станишев написаното за Борисов е достоверно. Той е категоричен, че е скандално, че министър-председателят е казал на посланик Нанси Макълдауни, че България трябва да се контролира в политически план от Брюксел и Вашингтон.

Това е отказа от суверенитет, категоричен е БСП лидерът.