Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира т. нар. скандал „Яневагейт”, като засегна и появилото се вчера име в записите – Делян.
„Видях, че там се говори за един Делян, не знам дали за Делян Дуков или Делян Пеевски”, подчерта Местан на брифинг след заседание на Централния съвет на движението.

Той определи цялото изтичане на записите като добре организирана акция и то в много добре подбран момент – главният прокурор Сотир Цацаров в командировка, а премиерът Бойко Борисов – дори още по-далеч - в Китай.

Твърде малка съм, за да ме търсят политици, твърди Ченалова

Твърде малка съм, за да ме търсят политици, твърди Ченалова

Отрича да е правила записите

Припомняме, през последните два дни "Биволъ" разпространи нови „серии” от записа на разговор между Владимира Янева, Румяна Ченалова и мистериозен мъж. В тях Румяна Ченалова има следната реплика – „Делян е говорил с двамата. И изведнъж се появява тва чудо”.

Аз мислех, че сме оставили в миналото тези долнопробни ченгеджийски номера. Оказва се, че са актуални”, изтъкна ДПС лидерът.

Борисов много сърдит, че съдебната власт го замесвала в проблемите си

Борисов много сърдит, че съдебната власт го замесвала в проблемите си

Премиерът изтиква здравния министър да е говорител по съдебни теми

Крайният прицел на всичко това е фигурата на премиера – на г-н Бойко Борисов”, убеден е Лютви Местан и продължи тезата си: „Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор и за да бъде по-пикантна историята, тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия „лют пипер” - Делян Пеевски”.

Местан е убеден още, че записите не целят отстраняването на Борисов, а искат поставянето му в зависимост.

По отношение на това кой би имал интерес от такава зависимост, Лютви Местан намери отговора: „Злокобни фигури от недалечното минало, които днес имат своите говорители в парламента”.