Сдружение „Природата за хората" още веднъж алармира за острото внимание на институциите към дейността на директора на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев.
От публикувана информация на Областната управа на Бургас става ясно, че директорът на РИОСВ в морския град проверява сам себе си по казуса с дюните в Несебър.

Припомняме, след сигнал на еколози стана ясно, че по време на празниците заместничката на Найденов Светлана Боянова е подписала разрешение за строеж върху парцел от 29 дка, намиращ се на дюните край Несебър.
Разбра се, че първоначално парцелът е закупен за малко под 600 хил. лв. от фирма на тъста на Борислав Михайлов, който след това я препродава за шесторно по-висока цена на компания, в която съдружник е кумецът на вътрешния министър Цветанов.

На свое заседание, въпросната междуведомствена група към Областния управител, където участие взимат освен Бойчо Георгиев, така и зам.-областният управител Севдалина Турманова и директорите на РДНСК, Регионално управление по горите и службата по кадастър в града, стига до извода, че дюните в Несебър не са обект на защитени територии.

В съобщение след заседанието на групата се казва следното: „Експертната група е категорична, че застроената към настоящия момент част не засяга защитени територии по смисъла на Закона. Застроената земя се води горски територии, но общинска, а не държавна собственост".

По този начин началникът на РИОСВ Бургас дава компетентни оценки за решения, които сам е взимал по-рано.
Припомняме, че в разгара на скандала „Дюнигейт" се оказа, че именно директорът на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев издава документ, в който се казва, че за реализацията на проекта не е необходимо представяне Оценка въздействието върху околната среда и на база на това на „СЛЕ Груп" им се издава разрешение за строеж на 21 декември 2012 г.

В момента дейността на Бойчо Георгиев се проверява от прокуратурата в Бургас.