От БСП обвиниха управляващите в некадърност. "Кабинетът не залага в приоритетите си борбата с бедността", са разтревожени социалистите. "За нашето дясно правителство това не е приоритет", заяви на брифинг след заседание на ИБ на БСП лидерът на червените Михаил Миков.

По-рано през деня от Левицата са обсъдили процесите в страната. "България е на първо място по бедност сред страните от ЕС", според лидера на БСП. "48% от хората у нас живеят в риск от бедност. Над 3 пъти над средния за ЕС е рискът от бедност при децата и възрастните", каза Миков.

Социалистите са обсъдили и терористичния акт в Париж на днешното си заседание. Приоритетът на кабинета за влизане в Шенген било нелепо, когато държави затварят граници", според членовете на Левицата. По банален начин сме поставяли членството си в Шенген.

От БСП обсъдили и отминалия пленум и мерките за оздравяване на БСП. "Това, което се случи бе опит за дестабилизация на партията преди Конгреса", недоволен е Миков. Левицата поема своя ляв курс, по думите му. Лични настроения стояли зад драматичния пленум, според соцлидера. Зад драмите стояли и опитите на ръководството да отърве партията от зависимости. Напусналите обаче нямали зависимости.

"Не приехме чрез прегръдка с АБВ да обслужим дясното управление на ГЕРБ", заяви Михаил Миков. Социалистите скочиха и срещу орязаните средства на службите за сигурност за сметка на НСО. Те не смятат, че борбата с тероризма се отнася само до охраната на държавните мъже. Всички шефове на служби са се оплакали от липса на достатъчни средства.