С никого няма да се коалираме в Столичния общински съвет. Отиваме там, за да работим.

Това обяви в студиото на БиТиВи един от атрактивните кандидати за местната власт у нас Светльо Витков. Той всъщност подчерта, че като лидер на „Глас народен" успехът на местните избори през тази година е плод на дългогодишна работа.

Макар и да не са излезли официалните резултати от местните избори все още „Глас народен" ще има двама съветници в Столичния общински съвет - водачите на листата самият Светльо Витков и Венцислав Мицов. „Глас народен" отчита сериозен успех в 11 общини, като е напълно възможно и да имат кмет, тъй като техния кандидат отива на балотаж в Дългопол.

Макар и да започна всичко сякаш на шега, ние не обещаваме нищо, освен че ще работим здраво, обяви и Венци Мицов, според когото именно малки партии като тяхната вкарват креативните идеи на политическата и обществената сцена.

„За вас може да е изненада нашият успех, но за нас това е работа от 2011 година. Това са петите поред избори, на които се явяваме", коментира Мицов.

Самият Витков заяви, че не му е било мечта да става общински съветник, но трябва да се работи. Той с усмивка коментира, че въпреки творческия и провокативен елемент и в кампанията, а и изобщо в поведението му, като влезе в Столичния общински съвет има намерение да работи, а не да прави циркове.

Двамата коментираха и казуса с Волен Сидеров, като заявиха, че според тях освен президент и премиер, останалите служители на народа не би трябвало изобщо да се ползват от имунитет.

В студиото бе коментиран и предизборния пародиен клип на партията с полуголия Светльо Витков в банята и човекът с каруцата с банкнота в ръка. "Този клип всъщност е сериозен и тъжен и разкрива една истина," каза Светльо Витков и заяви, че в малките градове вотът е купен и корпоративен. "Само в София купеният вот не е определящ" е изводът на "Глас народен".

Светльо Витков обяви, че партията му няма да помага на ГЕРБ в СОС. „Още когато създадохме партията, обявихме, че няма да се коалираме с никого. ГЕРБ нямат нужда от помощ, те управляват.

Плановете им са и да не подкрепят и опозиционната БСП.

"Ние ще сме коректив. В момента хората не знаят какви решение взима СОС", завърши Витков.