Избирателните секции да бъдат извадени извън циганските гета. За това настоява ВМРО. Поводът за искането на партията са двете нападения над журналистически екипи в един и същи ден.

Припомняме, два екипа на Нова телевизия бяха нападнати вчера. Първият инцидент се е разиграл в Самоков, в циганската махала. Бил е нападнат екипът, който отишъл да снима един от кандидатите за общински съветници в града - Трайчо Василев, по прякор Пиже.  По-късно в Ямбол е бил нападнат още един екип на същата телевизия, докато опитвал да снима репортаж за прословутия 20 блок.

Според патриотите в циганските махали не може да се осигури безопасност, сигурност и ред. Именно заради това те настояват секциите да са извън гетата. Те трябвало да бъдат преместени в близки места.
С това трябвало да се заемат кметовете на общини, тъй като законът го позволява, и да ги преместят далеч от гетата.

Няма правни пречки тези секции и изборните места да се променят със заповеди на съответните кметове. Така ще се осветлят и осуетят много практики, които показват зависим вот - масовото докарване на избиратели, скупчването на банди, опитите за изнасяне на бюлетини и т.н., защитават искането си патриотите.

От ВМРО подчертават, че както електромерите в гетата са високо по стълбовете, така и секциите трябва да са извън гетото. Както днес се краде ток, така утре ще се крадат и гласове, е позицията на партията.

Патриотите са категорични, че изваждането на секциите от гетата ще позволи спокойното протичане на изборния процес и по-добър контрол. Ще бъде улеснено и наблюдението на изборите. В същото време хората от комисиите ще се чувстват в безопасност.

От партията припомнят, че от години настояват незаконно възникналите гета да бъдат съборени. От ВМРО са категорични, че няма как да има интеграция с гета.