Emaxpress
Без електричество са 157 населени места в цялата страна. 149 от тях са на територията на EVN Bulgaria  - в Югоизточна България, предаде БНР. 

Екипите на дружеството по места и сътрудниците от диспечерските центрове вземат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването.

Общо 54 екипа работят за нормализиране на електрозахранването по аварийните общо 42 електропровода.

Най-усложнена е обстановката в области Пловдив, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. В Област Пловдив има 17 селища със смущения в снабдяването с електричество, а в Смолян са 19.

По-голям брой отделни населени места без ток има в Кърджалийска област - към момента са 45. В Област Хасково има 27 селища с нарушено захранване, а в Стара Загора - 29.

В останалите области положението е нормализирано.

Обявено е бедствено положение 6 общини - това са силистренските Тутракан, Ситово и Алфатар, както и русенската Иваново. Бедствено положение е обявено и в общините Исперих и Самуил.

Затворени са много участъци от пътищата в страната.

В Североизточна България вече е натрупал 40 см. сняг, на отделни места има снегонавявания и са се образували преспи от над 1 метър.

Пристанищата във Варна и Бургас са отворени, летищата също работят. Екипи на

„Гражданска защита" транспортират хора, които се нуждаят от хемодиализа.

Над 100 закъсали автомобила са извлечени в различни части на страната, най-вече в районите на Силистра, Русе, Сливен и др.