Бедствено положение е обявено в община Никола Козлево, Шуменска област. То е в сила от 1 часа тази нощ, съобщава БНР. В района са се образували два микроязовира заради обилните валежи от последните дни. Единият от тях е в село Цани Гинчево и заплашва да залее части от населеното място. Другият е между Пет могили и Никола Козлево.

Припомняме, вчера в Цани Гинчево се удавиха две момчета.

До бившия свинекомплекс край Пет могили има изградени три лагуни за нуждите на предприятието. Те са залети с вода и се е образувал огромен микроязовир с около 5 милиона кубически метра вода. В него попада и помпената станция, която захранва с питейна вода селата Пет могили и Векилски.

От края на миналата седмица в тези населени места няма вода, като се очаква проблемът да продължи поне 2-3 дни. От ВиК-Шумен вече са започнали да доставят вода с водоноски, съобщи областният управител на Шумен Венцислав Венков. От дъждовете в община Никола Козлево има разрушени улици в село Крива река и наводнени домове и обществени сгради в Каравелово. При нови валежи има опасност от още щети, смята областният управител.