Два новоизградени парка в Благоевград - "Струмско - север" и "Струмско - център", посрещнаха първите си гости в Деня на детето - 1 юни. Десетки малчугани и техните родители присъстваха на откриването на двата къта за отдих, съобщи e-79.com.

Децата от Обединени детски заведения 3 и 4 зарадваха своите родители и близки с богата и добре подготвена програма. Тържеството започна с празничен водосвет.

Двата парка са изградени по спечелен от община Благоевград проект - "Здравословна и достъпна градска среда в община Благоевград". Общата им стойност е почти 550 хиляди лв.

На територията на по-малкия парк - "Струмско - център", са изградени спортна площадка с баскетболни кошове и трибуни за зрители, площадка с детски съоръжения - люлки, пързалка, пясъчник за най-малките, кът за отдих с пейки за по-възрастните.
Алпинеум и розариум допълват зоната за отдих.

В парк "Струмско - север" има четири площадки, от които три за деца от различни възрасти с подходящи уреди и специално покритие и многофункционална спортна площадка.

Зони за отдих, алеи за разходки и каране на велосипеди, пейки и разнообразна растителност допълват междублоковото пространство, в което е разположен новият парк.

Със средства по същия проект бяха реконструирани главната пътна артерия в кв. "Струмско" - ул. "Яне Сандански" и ул. "Кавала".