Контрапротестиращи пият коктейл "Импийчмънт" пред Президентството. Подкрепящите управлението на Пламен Орешарски остро осъждат опитите за разделяне на обществото, противопоставяйки отделните групи протестиращи.

В петък не бяхме ние тези, които насаждаха омразата, заяви Нина Гергова гражданска инициатива "За нов обществен договор" по повод протестите пред НС по време на извънредното заседание на депутатите за актуализацията на бюджета.

Ние мирно шествахме, поясни Гергова. Тя изтъкна, че протестът в подкрепа на кабинета „Орешарски" е имал официално разрешение.

Нина Гергова призова всички протестиращи да седнат заедно на една маса за диалог. Тя не разбира защо недоволните от управлението не искат да разговарят с контрапротестиращите.

Може би другите имат какво да крият, подчерта Гергова и заяви, че не приема аргумента на протестиращите срещу кабинета, че подкрепящите управлението не били достойни за диалог.

Коктейлът „Импийчмънт" съдържа за основа съставката „двоен стандарт", а за подслаждане се използва „офшорен сироп". Добавя се чаша "вето", а за по-наситен вкус и аромат се прибавя листче ГЕРБер.

Така приготвената смес се поръсва с щипка "арогантност" и се сервира с "ледено мълчание" - за охлаждане желанието на народа за по-добър живот, както обясняват контрапротестиращите.