"Легнали полицаи" ще бъдат поставени на всички входове и изходи на населените места в община Дупница. Решението е взето от Комисията по транспорт и организация на движението към общината след адската катастрофа в неделя, съобщава БНР.

Припомняме, в община Дупница днес е обявен ден на траур. В село Яхиново в неделя вечерта зверска катастрофа отне живота на петима души. Селото днес ги изпраща в последния им път. Четирима от загиналите са били пешеходци, някои от тях са абитуриенти.

На място загина и водачът на лекия автомобил, който е употребил алкохол и е карал с несъобразена скорост. Колата му се блъснала в електрически стълб, който паднал на тротоара. Близките на сочения за виновен за катастрофата Емил Скоклев не вярват, че е бил пиян, нито че до сблъсъка със стълба се е стигнало заради високата скорост.

Три изкуствени неравности ще бъдат поставени в участъка в селото, където стана трагедията. Председателят на комисията по транспорт и заместник-кмет на Дупница Крум Милев обясни, че те ще са на разстояние от 500-600 метра.

Състоянието на тежко пострадалия Милчо Паликарски остава критично. Той е с черепно-мозъчна травма и вчера е бил опериран в „Пирогов".