Млади социалисти от Видин раздадоха 5 000 флайера със снимки на Дунав мост 2 и разбития път от него до София.

Надписът на флайерите е "Искахме мост. Имаме го! Но за какво ни е, като нямаме път до него?".

Акцията бе организирана по повод преминаването на едномилионния автомобил след пускането на моста  в експлоатация. Това съвпадна и с новината от вчера, че част от шосето на гл.път Е-79 между Мездра и Ботевград се е разцепило.

Младите социалисти припомнят на гражданите, че именно този участък вече е трябвало да се модернизира, след като през 2014 г. правителството на Пламен Орешарски е обявило процедура за избор на строител.
Процедурата обаче е спряна от служебното правителство на Георги Близнашки, а настоящото правителство на ГЕРБ е потвърдило решението. Така строителството на пътя е отложено за необозримо бъдеще.

"Всеки един от шофьорите на тези един милион преминали през Дунав мост 2 автомобила може най-добре да каже как се пътува при сегашното състояние на пътищата", обясни председателят на Младежкото обединение в БСП във Видин Димитър Велков.

На видинчани бяха припомнени предизборните обещания на настоящи депутати от управляващото мнозинство, че отсечката е приоритет и веднага ще започне изграждане на четириментово скоростно шосе от Видин до Монтана и др.