Кметът и главният архитект на Несебър са привлечени като обвиняеми по случая с продажбата на дюните в Несебър.

Николай Димитров и Валентин Димов са обвинени в длъжностно престъпление, което се изразява в нарушаване на разпоредбите, свързани с разрешаване на строеж и нарушаване на градоустройствения план.

Двамата са освободени от следствения арест срещу парична гаранция от 3 хиляди лева.

Припомняме, след сигнал на еколози стана ясно, че по време на коледните и новогодишни празници заместничката на земеделския министър Найденов Светлана Боянова е подписала разрешение за строеж върху парцел от 29 дка, намиращ се на дюните край Несебър.
Разбра се, че първоначално парцелът е закупен за малко под 600 хил. лв. от фирма на тъста на Борислав Михайлов, който след това я препродава за шесторно по-висока цена на компания, в която съдружник е кумецът на вътрешния министър Цветанов.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството отмени разрешението за строеж на 122 жилищни сгради в придобилия скандална слава имот в местността „Кокала", община Несебър.
Земеделският министър Мирослав Найденов подписа заповед за създаване на специална комисия, която да провери сделката за несебърските дюни.