Явно неуспешният старт на кампанията за записване за детските градини в София от миналата година е оставил доста ярък спомен в служилите, ангажирани със записването.

Проверка на news.bg  в сайта на Информационна система за обслужване на детските градини попадна на изключително успокояващо съобщение, което цели да  увери, че проблеми тази година не се очакват.

Ще се справим, посочват от общината.

Припомняме, записването за яслени групи и детски градини в София започна вчера. Малко след старта на тазгодишната кампания притеснени майки се обадиха в редакцията на news.bg.

Според тях е налице нов проблем  - родители, които не са регистрирали децата си до момента не могат да направят регистрация в сайта и съответно да ги запишат.

От общината обаче са спокойни - Всичко е наред. Просто изчакайте, за да преминем към следващата стъпка.

От там допълват - Разбираме огромното притеснение на родителите за място в детските градини и правим всичко възможно процеса на прием по новия регламент да премине гладко. Забавянето на стъпките се дължи на допълнителната предпазливост, с която подхождаме.

Те добавят, че до 10 ч. днес около 5300 родителя са премининали през втората стъпка от кандидатстването (потвърждаване по е-поща).

Тази година няма да има опашки пред градините в София и децата ще бъдат приети по добре определени правила без субективен фактор, завършва съобщението на общината.