Нормализира се ситуацията в община Струмяни. Вече е отменено бедственото положение след обилния снеговалеж.
Всички пътища в района са отворени.

Постепенно се възстановяват връзките между отделните населени места и се работи за отстраняване на авариите в електрозахранването. Продължава обаче в селата Раздол, Клепало, Добри Лаки, Горна Рибница и Колибите да няма електрозахранване.

Няколко екипа на ЧЕЗ работят по авариите. Ток няма и в селата на община Треклено, както и близкото до Кюстендил село Грамаждено и квартал „Варташево".

Над 10 села в Кюстендилска област продължават да са без ток съобщиха от "ЧЕЗ - България". Аварията е от събота и се работи по отстраняването й, но поради лошото време аварийните екипи са затруднени.

До края на днешния работен ден електрозахранването ще бъде възстановено, увериха от компанията.

Пет села в Смолянско остават без електрозахранване заради аварии - 4 са в Община Рудозем и едно в Златоград. По авариите работи EVN.

Причините за прекъснатото електричество са паднали дървета и най-вече натежалия сняг върху електропроводите, който падна още в петъчния ден и продължи и през събота.

Започна пропускането на тежкотоварни камиони еднопосочно от Граничния пункт Гюешево към Кюстендил. Остава задължителното движение с вериги.

Шофьорите трябва да бъдат особено внимателни при преминаване в районите на Черна нива, Стражата и Дервена.