Пътищата в по-голямата част от страната са сухи, като мокри участъци има в района на Видин, Враца и Петрохан. Пътната настилка по всички автомагистрали е суха.

Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Затворени продължават да са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица. Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле, по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски манастир, Белица-Загражден и в района на Мечи дол и Козница. До 31 октомври е забранено преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка.

Затворен за товарни автомобили остава и Дюлински проход.

Във връзка с провеждането на рали „Траянови врата" на 25 април 2010 година от 07.15 часа до 15.30 часа се спира движението на пътнопревозни средства и пешеходци по трасето на състезанието, както следва: затваря се пътят Горно Вършило-Долно Вършило, като за Долно Вършило обходният маршрут е през пътен възел „Церово"; от 06.20 до 14.30 часа се затваря пътят село Лесичево-село Мухово, като обходен маршрут има само за село Лесичево и той е през пътен възел „Калугерово".