Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътните настилки в страната са мокри, а по високите места със заледени пътни участъци, почистени и опесъчени, Пътната настилка на АМ „Хемус" е суха, на места мокра. Аварийната лента от 16-и до 17-и км в посока София -Ботевград е затворена.

Пътната настилка на АМ „Тракия" е мокра, а на АМ „Марица" е суха. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в област Пазарджик, както и в района на Трявна, Ябланица, Разград, Гривица, Троян, Малко Търново, Средец, Кърнаре, както и в участъците Кърджали - Асеновград и Стената - Самоков.

До 100 м в област Кюстендил и в района на Омуртаг, Хитрино, Кирково и в участъците Кърджали - Ардино и Обзор - Слънчев бряг.

До 150 м в района на София, Русе и Микре.
Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Дюлински и Върбишки.
Въведени са следните ограничения за движение на моторни превозни средства - товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян - Кърнаре.

Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.