Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи с отделни мокри участъци. Предимно сухи са и тези на автомагистралите „Хемус", "Тракия" и „Марица" са мокри. Слаб дъжд превалява в областите Стара Загора и Пловдив.

Поради мъгла е намалена видимостта до 30 м в района на Разград, до 50 метра в Добрич и района на Антоново, до 100 метра в районите на Павликени и между тунелите на Вития и Топли дол на автомагистрала „Хемус" и до 150 метра в районите на Стражица, Белоградчик и Рилци.

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили.


Въведени са следните ограничения за движение на МПС - забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец - Самоков и над 20 тона - през Айтоски проход.

До 21 април през светлата част на денонощието за ремонт на осветлението се затваря лявата тръба на тунел Витиня в посока Ботевград, като движение е пренасочено в другата тунелна тръба.

Въведена е временна организация на движението между 133 и 190 км на пътя София-Пирдоп, като в участъка се използва светофарна уредба и има ограничение на скоростта.