Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Пътните настилки в страната са предимно сухи. Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.
Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона пред прохода Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

До 30.09. 2011г. се забранява движението на тежкотоварни автомобили, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища първи клас, както и по автомагистралите за времето от 16 до 22 часа за последния работен или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

Въведени са следните ограничения: До 15 юни се забранява преминаването на пътни превозни средства с височина по-голяма от 3 метра и половина и товарни автомобили с дължина десет метра, включително и товара, от пътен възел „Симеоново" до пътен възел „Младост" в посока Пловдив на околовръстен път на София. Поради профилактика е затруднено движението по пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево.