Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщават от Агенция "Пънтна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната и на АМ Хемус, Тракия, Марица и Люлин са сухи. Проходите Златица - Етрополе и Твърдица - Елена са затворени. Проходът Дюлински е затворен за товарни автомобили.

Ограничение на движението, сигнализирано с необходимите пътни знаци, ограждения и с предимство за идващите МПС от Якоруда, има на пътя Якоруда - Разлог при мост на км 100 + 463, поради отцепване на тротоарните конзоли от двете страни на моста.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС:

- забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличано - Пелатиково / обл. Кюстендил / Ограничения за движение на МПС по път І-8 Хасково-Свиленград-КПП Капитан Андреево поради изграждане на временна пътна връзка.

Поради профилактика е затруднено движението по пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево.

До 10 септември се затваря пътя Звъничево - Варвара. Обходният марщрут за Велинград е през Септемврийски ханчета - Варвара - п.в. на с. Братаница и с. Ветрен дол за Пазарджик - общински пътища през с.Мокрище - път І-8 през Пазарджик;

До 15 септември за времето от 06:00ч. до 22:00ч. се забранява преминаването на МПС с обща маса над 3,5т. по пътя Ст.Загора-Сливен. Обходния маршрут е: Ст.Загора - п.в.Мъглиж - Сливен.

До 30 септември се забранява движението на тежкотоварни ПС, ремаркета и полуремаркета с повече от 2 оси, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканските пътища І-клас,както и по автомагистралите на страната за времето от 16:00ч. до 22:00ч. за последния работен или предпразничен ден,както и за последния почивен или празничен ден. От 30.06.2011г. заповедта се отнася и за път II-55 между Велико Търново и Гурково.

Ремонтни работи се извършват на пътя Извор - Димово - реконструкция на на мостово съоръжение.

За ремонтни дейности е затворена аварийната лента между 16-ти и 18-ти км на АМ Хемус посока от София за Ботевград. Забранено е и движението в аварийната лента на АМ Хемус от 16-ти до 17-ти км. в посока София - Ботевград.