Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а мокри - на места в Родопите и Смолянска област. Автомагистралите „Люлин", „Тракия", „Хемус" и „Марица" са сухи.
Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Въведени са следните ограничения: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг - Бургас, над 20 тона - през Айтоски проход.

До 15 септември 2011 г. за времето от 06.00 часа до 22.00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора - Сливен, като движението се осъществява по маршрут Стара Загора - пътен възел Мъглиж - Сливен.

Все още е затруднено движението по пътя Гоце Делчев -Петрич - Златарево, поради профилактика.
До 15 септември тази година, поради рехабилитация, се въвежда временна организация на движението по пътя Пловдив - Смолян.

За ремонтни дейности до 10 септември 2011 г. се затваря пътят Варвара - Костандово. Обходът е по пътищата Белово, Юндола, Велинград или през Пазарджик, Пещера, Ракитово и Велинград.

До 9 август в тунел „Правешки ханове" ще бъдат извършвани аварийно-възстановителни работи по електрозахранването на осветлението и светофарите, като движението ще се насочи в аварийната и изпреварваща лента.