Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Пътните настилки в страната и на автомагистралите „Люлин", „Тракия", „Хемус" и „Марица" са сухи.

Въведена е временна организация на движението на автомагистрала „Тракия" за изграждане на пътна конструкция за тежко движение при изхода за Стара Загора. Ремонт на пътното платно се извършва и на автомагистрала „Хемус" от надлез „Каспичан" до надлез „Невша".

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг - Бургас, а над 20 тона - през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 6.00 часа до 22.00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора - Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора - пътен възел „Мъглиж" - Сливен.
До 10 септември за ремонтни дейности е затворен пътят Варвара - Костандово.

Обходният маршрут е Белово - Юндола - Велинград и Пазарджик - Пещера - Батак - Ракитово - Велинград.

До средата на септември ще се извършва ремонт в лявата лента на Дунав мост. Преминаването ще се осъществява в дясната. Възможно е забавяне на преминаването, поради натрупване на чакащи товарни автомобили.