Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната, включително тези на автомагистралите „Хемус", „Тракия", „Марица" и „Люлин", са сухи, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Все още са в сила следните ограничения: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътищата Слънчев бряг - Бургас и Костенец - Самоков, и над 20 тона - през Айтоски проход.

Във връзка с официалното посещение на президента на Федеративна република Бразилия Дилма Русеф в България до 6 октомври се забранява престоя и паркирането на пътни превозни средства в София както следва: от 7.00 до 10.30 часа днес на ул. „Оборище" между ул. „Г. С. Раковски" и ул. „Дунав".

От 7.00 часа днес до приключване на визитата на бул. „Джеймс Баучер" между бул. „Черни връх" и изхода на „Кемпински хотел Зографски", както и на паркинга пред хотел „Шератон". За горепосочените време и места се закриват паркинг „синя зона" и „служебен абонамент".