Към 2.55 часа тази нощ бе окончателно погасен горският пожар в село Райново, община Димитровград. Вследствие на пожара са унищожени 400 декара широколистна гора. В потушаването на огъня се включиха дежурни екипи с шест автомобила за пожарогасене от ОУПБЗН в Хасково, Смолян и Стара Загора и служители от Горското стопанство с два специализирани автомобила, съобщава МВР.

Продължават действията на пожарникарите по окончателното погасяване на горския пожар между селата Равна гора, Студена и Дервишка могила в Хасковско. Огънят е локализиран на площ от 2000 декара иглолистна гора. Тази нощ на място дежуриха екипи с 14 противопожарни автомобила от ОУПБЗН в Хасково, Пловдив, Бургас, Пазарджик, Смолян, Сливен, Кърджали, Стара Загора и Ямбол, както и два специализирани автомобила за гасене на Горското стопанство.

Локализиран е и огънят, възникнал в землището на село Еровете. Пожарът е ограничен до площ от около 220 декара, от които 170 декара борова гора и 50 декара сухи треви. Сигналът за възникналия огън бе получен в ОУПБЗН - Кърджали в 11.40 часа вчера. Към мястото незабавно бе изпратен екип огнеборци с автомобил за пожарогасене.

По-късно, заради разрастването на пожара в резултат от силния вятър, бяха изпратени още четири екипа от РСПБЗН в Джебел, Момчилград и Подкова. В гасенето се включиха и служители на Горското стопанство, както и доброволчески групи.

През изминалата нощ на място останаха да дежурят екипи с два противопожарни автомобила от ОУПБЗН - Кърджали и Горското стопанство, които днес ще работят по доизгасяване на останалите огнища на пожара.