Спасителните екипи продължават разчистването на свлачището в галерията на рудник "Ораново" в Симитли, където на 16 юли загинаха двама миньори, а други двама останаха под земята и се издирват.

Работи се непрекъснато, независимо от трудните условия, съобщи управителят на каменовъглената мина Валери Манов, цитиран от БТА.
Минно-спасителните дейности се извършват с възможно най-бързите темпове и няма да спрат, докато не бъдат намерени двамата миньори, които от четири денонощия вече са в неизвестност, допълни той. Работи се много внимателно, за да се осигури безопасността и на спасителите.

В мината са областният управител на Благоевград Муса Палев, началникът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" Георги Пармаков, директорът на Областната инспекция по труда Петър Попадиин.

Припомняме, министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов съобщи, че  в мина „Ораново" е била отстранена скала с диаметър 2 метра, като за целта се е наложило да бъдат направени контролирани взривове.