Регистрирането на новите потребители в детските градини в София, което бе невъзможно в началото на кампанията, ще е достъпно по-късно днес.

Това съобщиха от Информационна система за обслужване на детските градини.

Припомняме, в първия ден на кампанията притеснени родители сигнализираха в редакцията на news.bg, че не могат да се регистрират в информационната система. Тогава от дирекция образование към общината увериха, че факторът време не е от значение. Регистрацията за нови потребители, които искат да запишат децата си за кандидатстване, ще е факт до няколко часа.

Първоначалното класиране е на 23 май, допълват от ИСОДГ. От там са категорични, че „тази година няма да има опашки пред градините в София и децата ще бъдат приети по добре определени правила без субективен фактор".

Припомняме, въпреки уверенията на столична община, че тази година записването за яслени групи и детски градини ще мине без никакви проблеми, недоволни родители подготвят протест.

Те са създали инициативен комитет, който да защитава интересите им. Протестът на родителите ще е на 16 април  от 10.30 ч. пред Столична Община  - ул. "Московска" 33.