В сила е обявеното бедствено положение за област Кърджали и Смолян и общините Ивайловград, Батак, Брацигово, Велинград, Сърница, Ракитово, Куклен, Лъки и Гълъбово. Без електричество продължават да са 565 населени места, а без водоснабдяване около 150 селища. Няма данни за бедстващи и или застрашени хора, съобщават от пресцентъра на МВР.

Над 2100 униформени се борят с последиците от снежната стихия в южната част на страната. До 17.00 часа пожарникарите и спасителите са реагирали на над 140 сигнала за произшествия. Към момента се извършват 39 спасителни и аварийни дейности. По искане на Централния кризисен щаб, два хеликоптера на Министерството на отбраната са в готовност да извършват облитания и медицинска евакуация при нужда и ако метеорологичната обстановка го позволява, допълват от МВР.

Обявено е бедствено положение на територията на община Ивайловград, област Хасково. На територията на областта 101 селища остават без електрозахранване в резултат на аварирали/ скъсани електропроводи и паднали стълбове.
Затворени са пътищата Крумовград - Ивайловград, Димитровград - Симеоновград ( заради преливане на р. Мартиня), Симеоновград - селата Свирково, Троян, Тянево, Дряново от община Симеоновград (заради преливане на р. Съзлия). Без вода са селата Тракиец, Черна могила и още шест малки селища в община Стамболово.

В област Пазарджик остава обявеното бедствено положение в общините Батак, Брацигово, Велинград, Сърница и Ракитово. Затворен за движение е пътят Белово - Юндола. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета по пътя  Велинград - Сърница и Велинград - Юндола- Аврамово. Само леки автомобили, оборудвани с вериги, се пропускат по пътя Батак - Доспат.

Поетапно се възстановява електрозахранването в област Смолян. Главните пътища са проходими при зимни условия. Населените места без електричество са над 100.

11 населени места в Пловдивска област са без електрозахранване. Непроходими са пътищата Перущица - село Скобелево и за село Джурково, за Кръстова гора, за село Манастир, за махала „Лъгът" и „Балкан Махала" (община Лъки), Асеновград - Смолян.
На територията на общините Куклен и Лъки е обявено бедствено положение.

В Кърджалийска област без електричество са 249 населени места в общините Черноочене, Кирково и Ардино. Продължават да бъдат затворени част от второстепенни пътища в областта за извършване на снегопочистване. Без водоснабдяване са 120 селища. Остава в действие обявеното бедствено положение за областта. В 13.00 часа, по искане на областния управител, е изпратен хеликоптер за извършване на евакуация на болна жена от село Голобрад и мъж на инсулин от село Брезен. Болните са транспортирани до летище Крумово. Около 15.00 часа втори хеликоптер достави медикаменти и храна до село Любен, предназначени за двама болни на инсулин и седем деца.

Остава в сила обявеното бедствено положение на територията на община Гълъбово в Старозагорска област. Продължават да бъдат високи нивата на река Съзлийка в района на подстанцията. Пожарникари и спасители укрепват изградената временна дига около съоръжението. Към момента няма населени места без електрозахранване.
На територията на община Раднево продължава да се работи по отводняване на наводнени мазета и дворни места в кв. „Кантона" и селата Ковач, Любеново, Сърнево, Тихомирово и Тополяне. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора и необходима евакуация.

В община Якоруда, област Благоевград, продължава обявеното бедствено положение, всички населени места са с осигурен достъп. Без електричество остава махала Зайцево в село Смолево.

По информация от Министерството на енергетиката поради скъсани проводници от  паднали клони и силен вятър без електрозахранване са населени места в област Благоевград - 12, област Кюстендил - 4, област Монтана - 2, област София-град - 1, област София - 25, област Пловдив - 14, област Смолян - 103, област Хасково - 101q област Кърджали - 249и област Пазарджик - 54.