Не се очаква забавяне при изграждането на Дунав мост 2. Това заяви премиерът Сергей Станишев при посещението си на строителната площадка на обекта във Видин.

По думите му, няма заплаха за спиране на средствата от Европейския съюз за изграждането на моста.

Той уточни, че е имало известно забавяне при реализирането на проекта от страна на румънските ни партньори и правителството специално е разгледало проблема на свое заседание.

Благодарение на Министерството на транспорта препятствията в работата са отстранени и към момента строителните дейности се изпълняват по график. Строителните дейности на бъдещия мост над Дунав от българска страна са стигнали до острова в средата на реката. От 1 юли изпълнителят на обекта ще започне строителните дейности в най-дълбокия й участък.

Станишев подчерта  важността на обекта като част от трансевропейския Коридор N 4, който свързва Гърция през София, Видин и Румъния с останалите страниот Европейския съюз (ЕС).

Той коментира, че Дунав мост 2 ще увеличи движението на хора и стоки в Евросъюза, ще засили транспортната комуникация, ще съживи района и ще направи Северозападна България по-привлекателна за живеене и работа.