60-годишният перничанин Борислав Пейчев загина при трудова злополука на автомагистрала "Люлин", съобщиха от „Главна инспекция по труда".

Работникът, който работел като куфражист, е загинал от удар на чук, който паднал върху него в 11.55 ч.

При декофриране на скеле на колона L 4 в участък 13- 700 на автомагистралата работникът, който се намирал на скелето, изтървал чук, който паднал и ударил по главата Борислав Пейчев. Мъжът загинал на място.

В момента на инцидента загиналият работник е стоял върху стабилизаторите на автокрана и е разговарял с краниста, не е носил предпазна каска, каквато притежавал.

Инспектори от Дирекция „Инспекция по труда" Софийска област в момента са на мястото на инцидента. Започнало е разследване за причините и обстоятелствата, при които е допусната трудовата злополука.

Според първоначалните данни за извършваната работа, при която има риск от падащи предмети, не са били предприети мерки за недопускане на хора в опасната зона и нейното сигнализиране чрез предупредителни знаци и табели.

Загиналият мъж е работник на турската фирма „Мапа Дженгиз".

Припомняме, през месец април трима турски работници загинаха по време на трудова злополука на магистралата. Още осем турски работници пострадаха тежкo.