Огромни задръствания сe образуваха по магистралите "Тракия" и "Струма" по време на първия почивен ден.

Читателка на news.bg ни изпрати снимка от километрични опашки, образували са на "Тракия" и възмутено-отчаяно заяви, че за 2 часа са изминали 5 километра при отсечката край Нови хан.

Преди два дни министър Лиляна Павлова призова гражданите да имат търпение и да бъдат внимателни.

Малко по-рано от МВР съобщиха, че изпращат допълнителни полицейски патрули по възлови места на магистралите, които да регулират движението.

Това особено се отнася до участъците, които се ремонтират. Както стана ясно в средата на месеца ударно започват ремонти по магистралите "Хемус" и „Тракия", за които ще се вложат 100 млн. лева. Преди това движението по същите тези магистрали беше ограничено до 90 км в час именно заради лоши пътни участъци.

Ударните ремонти трябва да приключат по план на 1 юли - вече след началото на туристическия сезон на Черноморието.

Дълги опашки от чакащи автомобили са се извили на граничния пункт Кулата в първия почивен ден на май. Хиляди българи по традиция използват майските празници, за да посетят южната ни съседка Гърция.
Проблем обаче тази година може да се окаже стачката на работниците на фериботите в Гърция.

Тази сутрин имаше задръстване и на Южната дъга на Околовръстното на София, като преминаването в този участък отнемаше около 1 час.

Километрично е задръстването по път Е-79 в посока Враца -Видин съобщиха слушатели на "Хоризонт".

От 12:30 часа  беше спряно движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона в района на пътен възел "Жерково" на АМ „Хемус" и в участъка от км 0 до 5 км на АМ "Тракия".

Поетапно временно се спира и движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона на път I-8 София - Калотина в района на град Сливница. Забраната важи до отпадане на необходимостта. Движението се регулира от органите на „Пътна полиция".

АПИ препоръча шофьорите да използват алтернативния маршрут I-8 Нови хан - Вакарел, откъдето да се включат в АМ „Тракия", за да избегнат големите задръствания в този участък.