Жители на четири населени места - Асеновград и селата Лясково, Яврово и Добралък, блокираха пътя за Смолян, съобщава БГНЕС. По този начин те изразиха недоволството си от бездействието на държавата, тъй като вече четвърти месец пътят до селата е затворен. На две места той е пропаднал, но за възстановяването му не се прави нищо. Хората от селата са откъснати от света.

Блокадата продължи няколко минути.

Земеделец от Лясково споделя, че обходният маршрут, по който трябва да извозва малините си, е много по-дълъг от иначе 9-километровото разстояние до селото. Сега са цели 106 км и освен това по него минават само високопроходими машини.

Сред недоволните са и жители на Асеновград, чиито престарели родители живеят в откъснатите села. Заради създалата се ситуация за тях е невъзможно да се грижат за родителите си. Някои тръгват пеша, за да купят лекарства.

В Яврово къщата на Ангел Чачев е сериозно заплашена от свлачище, което вече е отнесло подпорната стена. Човекът спешно трябва да изгради нова. Той е подготвил всичко, но не е ясно кога ще може да дойде бетоновоз, който да излее бетона в кофража.

Две са пропаданията на пътя от Асеновград до селата Лясково, Яврово и Добралък. До едното от тях се е килнала табела за проект от оперативна програма точно за възстановяване на поражения от свлачища.