Над 30 горски служители към момента локализират два пожара в горската територия на село Черни Вит, община Тетевен, в района на Регионална дирекция по горите - Ловеч.

Единият пожар е възникнал в нонеделник сутринта и бил овладян в края на деня. През нощта огънят се възобновява и към момента обхваща повече от 250 дка широколистна гора.

Вторият пожар, възникнал днес отново в землището на село Черни Вит е обхванал над 250 дка широколистна и иглолистна гора. И двата пожара са низови. По първоначални данни причините за огъня са човешка небрежност.

Към момента има възникнал пожар и в землището на град Чипровци, на територията на Регионална дирекция по горите - Берковица.

Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите напомнят за проява на бдителност и отговорност при досег с гората.

Всеки, попаднал в близост до възникващ пожар трябва да осигури по възможност безопасност на хората в района и веднага след това да информира на телефон 112, в най-близката хижа или туристически пункт, в местното горско стопанство или в кметството на населеното място.