Около стотина души протестираха във Варна срещу застрояването на Карадере. Демонстрантите бяха предимно млади хора, сред които и служители на библиотеката. Към протестиращите се присъединиха и рокери с мотори, съобщава Varnautre.bg. Почти всички протестиращи бяха оборудвани със свирки и скандираха „Долу мръсните ръце от Карадере".

Малко след като се събраха протестиращите блокираха кръстовището пред общината. Те не допуснаха движение на автомобили, нито по бул. „Мария Луиза", нито по бул. „Осми приморски парк". Голяма част от водачите се опитаха да направят обратен завой, за да се върнат към Катедралата, но протестът бързо се прегрупира, за да попречи и на тези маневри. Ентусиазиран водач направи опит да обърне през островчето на светофара пред общината, но бързо бе спрян от протеста. Стигна се до намеса и на полицията.

Минути по-късно колоната от скандиращи хора тръгна в посока Катедралата. Около 6-7 униформени охраняваха протестиращите, които носеха плакати „Престъпници, Карадере не е ваше" и „Искам да играя на плаж без бетон".

Протестното шествие стигна до Катедралата, където също затвори кръстовището.

Шофьорите попаднали „в капана" на демонстрацията обаче никак не бяха доволни. Някои от тях буквално се врязваха в колоната от протестиращи, други с мръсна газ минаваха през оставените пролуки. Чуха се и не малко псувни от страна на шофьорите, които бяха готови и на саморазправа. Автобус на градския транспорт остана блокиран в протеста, но за кратко.

Въпреки първоначалните си намерения, протестиращите се отказаха да затварят Аспарухов мост. След като освободиха и кръстовището пред Катедралата, групата от демонстранти се върна обратно пред общината, където след кратко скандиране протестът приключи. Сред инициаторите на протеста са доброволци, които през почивните дни се грижат за кучетата в общинския приют за бездомни животни в Каменар.