Новият селекционер на българския национален отбор Ивайло Петев обяви, че ще търси среща с Димитър Бербатов. Специалистът не скри амбицията си да върне звездата в държавния тим.

"Може би ще търся да се срещна с него. Какво ще стане - ще видим", посочи Петев, цитиран от topsport.bg.

"Нашата цел е от всеки мач да извадим максимума. Това минава през точка или три след първия мач с Италия. Най-добрият доктор е времето. Важното е да извлечем максимума от всички играчи, които бъдат повикани. Нямам никакви притеснения. Нашата професия е такава. Дали е национален отбор, или клубен, вечни хора няма. Важното е да следваш целите си и да вярваш в това, което можеш”.

“Националният отбор е най-високото ниво на нашия футбол. Това е огледалото на нашия футбол. Не знам дали има групички. Няма място да групички, всички трябва да защитават националния отбор. Това е моята амбиция, вярвам в моите възможности. Нещата са много комплексни, но мисля, че аз и моя екип ще успеем, каза той на въпрос дали ще се възроди интересът към “лъвовете” дори и от незапалените зрители”.

Където и да съм работил, моята цел винаги е била първо място. Ние имаме шанс. Първо ще се срещна с всички играчи, всеки един, който има нужните качества и намира се в добро състояние има място в националния отбор. Всички знаем какво е класирането, с общи усилия трябва да излезем от тази ситуация. Конкретно няма да кажа нито едно име, но във времето, което имаме до първия мач, ще направя всичко възможно да се запозная с всички играчи, гледайки ги на живо. За проблеми сега не мога да кажа, но определено на нас ни липсва голям форум. Това тежи”, добави Петев.