Това лято всеки може да изрази своя личен стил с новия лаптоп VAIO серия E 14P - 14‘‘ (35.5-см) от Sony, който ще ви достави несравнимо удоволствие от ежедневната работа с компютър.

У дома, в учебното заведение или в най-близкото кафе, новият лаптоп VAIO E серия се отличава със своя нов "wrap" дизайн с цветни акценти. Трите свежи цвята - бял, черен или розов се подчертават от допълнителния цветен кант по ръба на тялото, капака, тъчпада и клавиатурата на лаптопа. Шикозният вид се подсилва още повече от алуминиевия панел над говорителите, съобщи Money.bg.

Клавиатурата с отделени бутони е снабдена с подсветка, за да можете да пишете комфортно дори и в затъмнена среда. Тя се активира от сензор за околното осветление, който освен това управлява яркостта на екрана, за да се получи оптимален комфорт при работа.

Големият мултифункционален тъчпад предлага достатъчно повърхност за по-лесна работа, а също така ви предоставя и интуитивно управление с няколко движения. Имате достатъчно място, за да браузвате страници, да редактирате снимки и да вършите много други неща, само с движение на два пръста - нагоре-надолу, наляво-надясно, увеличаване и завъртане.

Видео чатовете вече са по-ясни и контрастни с вградената HD уеб камера с технология ‘Exmor for PC'. Приятелите и близките ви ще могат да ви видят с по-отчетливи детайли, по-висок контраст и по-наситени цветове, дори в условия на слабо околно осветление, при което другите уеб камери биха предоставили замъглени изображения.

Новият VAIO серия E 14P с лекота ви предоставя чист, кристален звук, пасващ идеално на красивата му визия. Наличнa само при Sony, технологията xLOUDTM усилва звука без изкривяване и можете да се радвате на впечатляващ звук на филми и игри. Или пък превключете на Dolby Home Theatre V4 за наситен звук като в кинозала - независимо дали слушате през вградените говорители, през външна озвучителна система или на слушалки.

На работното ви място или през свободното ви време, интелигентните характеристики за пестене на енергия на VAIO E серия ви предоставят повече време без захранване от мрежата. С живот на батерията до 7 часа, ще имате възможност да си водите бележки по време на лекции през деня, последвани от сърфиране или общуване в социалните мрежи в късните вечерни часове без да зареждате компютъра.

Хибридната графична карта използва отделен процесор за натоварващи приложения като игри или редактиране на видеоклипове и снимки. За по-малко интензивните задачи, VAIO автоматично изключва процесора на видеокартата, за да пести заряда на батерията. Издръжливостта се удължава още повече от ефикасния VAIO дисплей и икономичните процесори, плюс вграденото оптично устройство, което се изключва до нулева консумация на енергия когато не ви е нужно.

Нямате време за губене? С новата функция „Бързо събуждане" ( Rapid Wake + Eco ) сте готови за действие за секунди. Този режим за пестене на енергия поставя вашия VAIO в режим на "сън" с минимална консумация на енергия, като запазва всичките ви данни до десет дни. Веднага щом отворите капака на лаптопа, той се стартира за секунди и извежда всички ваши файлове точно както сте ги оставили.

Не се притеснявайте, ако батерията на телефона ви пада, докато сте в движение. VAIO действа като удобно зарядно устройство за вашия смартфон ‘по всяко време', ако наблизо няма контакт на електрическата мрежа. Просто включете телефона си с USB кабел, за да го заредите - дори когато лаптопът е изключен или е в режим sleep.

С VAIO E серия подреждането, редактирането и споделянето на вашата мултимедийна колекция е още по-голямо удоволствие. Включен в софтуерния пакет като подарък, PlayMemories Home от Sony ви позволява лесно да редактирате своите снимки и видеоклипове, като прави създаването на домашни филмчета и дори на 3D съдържание по-лесно от всякога.

Можете да внесете още повече стил в своя VAIO с пасващи по цвят Bluetooth мишка или калъф от специални материали. Новите лаптопи от Е серия 14P ще са налични на пазара през юни 2012г.

Модел: VAIO SVE14A1S1E - W/-P/-B

Процесор: Процесор Intel® CoreTM i3-2350M

Операционна система: Оригинален Windows® 7 Home Premium 64bit със Service Pack 1

Памет: 4GB DDR3 1333MHz SDRAM

Твърд диск: 500GB HDD 5400rpm

Екран: 14'' (35.5cm) VAIO дисплей (1366x768) с широкоекранно (16:9) съотношение

Графична карта: AMD RadeonTM HD 7670M (1GB VRAM) + Intel® HD Graphics 3000

Оптично устройство: DVD SuperMulti Drive

Други: WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; USB 2.0 (x2), USB 3.0 (x1), USB 3.0 с USB зареждане (x1); HDMI изход; стерео говорители с Dolby® Home Theater® v4; HD уеб камера, захранвана от 'Exmor for PC' (1.31 мегапиксела); бутони Web, VAIO и Assist; клавиатура с подсветка и тъчпад с поддръжка за жестове

Размери: ДxВxШ Прибл. 245 x 22.4 x 341mm

Тегло Прибл. 2.3kg (със стандартната батерия, включена в комплекта)