Напълно оправдавайки нашите предварителни очаквания, компанията Sony днес представи своя фаблет, носещ името Xperia Z Ultra. Влизащият директно в пряка конкуренция с представителите на този клас от Samsung и ASUS модел на Sony e оборудван с 6,4 -инчов екран работи в резолюция от 1920х1080, съобщава PixelMedia.bg

В Xperia Z Ultra може да се види един от най-популярните и най-мощни процесори на пазара в момента - Qualcomm Snapdragon 800 с четири ядра Krait 400 на 2,2 GHz, графично ускорение от чип Adreno 320 и с възможност за работа в мрежи от ново поколение 4G LTE.

Новият модел на Sony има тегло от 212 гр, което е само с 50 гр. повече от флагмана на компанията Xperia Z и е с дебелина от 6,5 мм., като освен това моделът разполага с 16GB вградена памет, поддръжка на microSD и батерия с капацитет 3000 мАч, която позволява безпроблемна работа са огромния екран и мощния процесор.

Фаблетът на Sony разполага с 8-мегапикселова основна камера със сензор Exmor RS, 2-мегапикселова лицева камера, а като операционна система можем да видим Google Android 4.2 Jelly Bean.