Оставяйки брега и отправяйки се към морето, тя представлява необичайна гледка. 16-годишната Мадлин Кулаб е единствената рибарка в цяла Газа.

По-малките й брат и сестра й помагат, но Мадлин е отговорна не само за лодката, но и за прехраната на цялото й семейство. Тя поела рибарския занаят от баща си. „Хората не ме интересуват.

Когато видят момиче да плува, за тях е много странно, и започват да говорят. Това няма край. Мен обаче изобщо не ме интересува", заявява Мадлин. Тя се занимава с риболов от малка.

Въпреки че била принудена да пропусне учебната година, за да може да се грижи за препитанието на семейството си, Мадлин планира да навакса с ученето догодина. Младата Кулаб може да се гмурка на 9 м. дълбочина, за да провери мрежата.

На брега, баща й - Махус Кулаб, не може да лови риба заради проблеми с крака. Мъжът твърди, че никога повече няма да може да излезе в морето. Въпреки това обаче, докато синът му порастне, той е доволен, че дъщеря му е достатъчно силна и че може да се грижи за семейството.

„Много съм горд с нея и с това, което прави. Същото се отнася и за по-малкия й брат и сестра", заявява бащата.

Източник: zoohit.wordpress.com